10.26.2011

Maver og babyer

Der er en ting jeg lagde mærke til da jeg var gravid. For det første er maven allemandseje. Vildt fremmede mennesker kommer og gramser mig på maven midt på gaden. Jeg har ikke noget imod de folk der chatter mig op i bussen og spørger, hvornår jeg er sat til, om det er tvillinger (WTF?! Var jeg så tyk?), om det er en pige eller dreng og om vi har fundet på et navn, men det er altså lidt grænseoverskridende at blive gramset på sådan. Men det var jo dengang. Nu, hvor hun er blevet født, er det mest når jeg har hende i viklen at folk spørger ind til hende i bussen eller på gaden. Den eneste undtagelse er asiater. Indenfor den sidste uge er jeg blevet stoppet 3 gange på gaden, for at en asiat kan se min baby. Da jeg var ude at spise i mandags blev Røskva nærmest highjacked af en asiat, der endte med at sidde med hende og ville have taget billeder. Det er fint nok med mig, jeg er jo bare stolt af at de synes hun er sød og hun tager ikke skade af at møde fremmede mennesker - tværtimod, men jeg synes det er morsomt at der er så stor forskel på, hvad vi mener vi kan tillade os.

10.21.2011

Spirer

Så blev spirerne færdige. De er netop blevet høstet og brugt i en lækker salat. Næste projekt bliver bønnespirer, tror jeg. Men mums, hvor var de dejlige!



10.17.2011

Jeg var fuldstændig chanceløs

Så mit slikstop holdt til i dag, hvor menstruationen endelig fik overtaget. Øv. Men det er tilbage på "vandvognen" igen i morgen.

Gravid igen?

Jeg fik min menstruation i går. Det er sjovt, for efter så mange gange at have prøvet at blive gravid, er det ligegyldigt at jeg har en lille 4-mdrs guldklump, jeg blev alligevel lidt skuffet. Intellektuelt ved jeg jo godt at det er alt for tidligt at gå i gang igen, men samtidig kan jeg ikke helt lade være med at glæde mig til næste gang. At jeg så fik min gravide veninde på besøg, gjorde det jo ikke nemmere at være mig i dag.

Så jeg er topmotiveret for at tabe mig. Jeg vil have tabt mig inden jeg bliver gravid igen, ellers bliver det bare en skrue uden ende. Hvis jeg samtidig sætter det mål for mig selv, har jeg noget at glæde mig til, udover at være blevet lettere. At glæde sig til noget, gør jo også rejsen endnu sjovere.

10.15.2011

Spirer


Jeg købte en spirebakke i dag, som jeg har haft lyst til længe. Jeg har forsøgt med et syltetøjsglas og net, men det var noget værre juks, så det blev aldrig godt. Med spirebakken købte jeg broccoli- og lucernefrø. De bliver så lækre at spise. Måske kan jeg spise lidt mere vegetarisk, hvis jeg begynder at spise flere bønner. Det kunne være rigtigt dejligt at komme tilbage til mere vegetarisk kost. Det er sundt for min krop og det er godt for miljøet. Det er helt ufatteligt så meget CO2 det koster at producere kød. Jeg læste et sted at hvis vi i den vestlige verden nøjedes med at spise halvt så meget kød (altså ikke lade være med at spise kød, men bare spiste det halve. Det kan da ikke være så stort et tab selv for den mest garvede kødspiser), ville man kunne brødføde hele verdens befolkning med den mængde protein der ellers bliver brugt til foder af kød-dyr. Så det passer simpelthen ikke at der er for mange mennesker i verden til at vi kan brødføde dem, vi skal bare spise lidt anderledes alle sammen.

Afhængighed

Jeg har været meget afhængig af pepsi max og det daglige sukkerfix i form af kage, tørret frugt og slik. På en måde er jeg vel stadig afhængig af det, men jeg har valgt at lade være med at spise slik, kager, tørret frugt, hvidt brød (når jeg er hjemme) og drikke sodavand. Eneste undtagelse er is og danskvand. Og kun så længe det ikke bliver hver dag, for det må ikke erstatte min anden sukkerafhængighed. Det er nemlig den jeg vil af med. Jeg vil blive sundere, og jeg vil ikke være én af de slags mødre, hvis børn ikke må noget som helst, men når ungerne så sover, er det en slikfest for forældrene. Det er nu 3 uger siden jeg drak cola og spiste slik. I lørdags fik jeg en mundfuld "brownie" på råbar, som er rå kage. Det består af frugt og kakao, uden sukker osv., så det talte kun halvt, synes jeg. Der var så lidt kage over det, at jeg først tænkte på det efter jeg havde spist det. Fjollet. Den tørrede frugt er jeg holdt op med at spise senere, fordi jeg troede ikke det var et problem, indtil det gik op for mig at jeg bare brugte det i stedet for slik. Så væk med det.

Nu spiser jeg frugt eller en riskiks hvis jeg er snacksulten herhjemme. Nogle gange tager jeg en tur på Paradis is og får en kugle eller to dér, men det er ikke noget der sker så ofte. Hvis jeg virkelig er sliksulten må jeg spise to digestive, men det er kun hvis resten fejler. Og så må jeg spise popkorn, for det gør jeg meget sjældent.

10.11.2011

Søvnproblemer

Som jeg nævnte tidligere var Malene og jeg i biografen. Bagefter gik vi op til Harald Jensens Plads i håb om at ungerne kunne falde i søvn. Røskva græd rigtigt meget, men Malene blev ved med at sige at jeg skulle lade hende ligge. Det kan godt være jeg har været lidt for god til at blive tyraniseret, så måske skal jeg kæmpe lidt for at acceptere at hun græder.

Da jeg endelig kom hjem, var hun dog stadig ikke faldet i søvn, og virkede lidt sulten, så jeg lagde hende til, og hun overfaldt nærmest mit bryst. Det var nok derfor hun ikke kunne falde i søvn i barnevognen.

På torsdag kommer Marte Meo-folkene og filmer os. Jeg håber de har nogle svar på, hvorfor Røskva er så meget en soveprut.

Biograf

Var i babybio i dag og se Abduction med Taylor Lautner. Han er lidt ung, men stadig ret mums. Bagefter tog Malene og jeg ind og spiste buffet på Chili Hot Pot fordi ingen af os havde fået morgenmad. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg er derinde.

Næste uge er babybio aflyst fordi der er efterårsferie, så jeg gætter på de skal bruge salene til noget andet om formiddagen. Ugen efter er det den nye De tre musketerer.

10.07.2011

9,0

Woohoo! Jeg var ved læge i dag for at snakke prævention efter fødslen, og så fik jeg taget min blodprocent. 9,0 er ret højt for et hæmoglobinniveau, især hvis man som mig har tendens til blodmangel. Så farvel jernpiller. Yay! Jeg har det sidste stykke tid spist en rugbrød med leverpostej hver dag, så selvom det ikke helt er det sundeste i forhold til at tabe sig, er det klart en fordel i forhold til blodprocenten.

10.04.2011

En hård nat

Røskva sov først kvart over 2 i nat. Vi skulle lige se et afsnit færdig og ordne nogle småting, så vi var i seng kl. 2.55. Kl. 3 vågnede hun så igen, og ville ikke lige falde i søvn. Det var godt nok hårdt. Jeg havde lige regnet med en god 4 timers lur, fordi hun de sidste par nætter har sovet fra 2-7. Hun vågnede så også først kl. 7 i morges, men sov først kl. 4., så jeg har ikke sovet så meget i nat. Kl. 10 var hun helt vågen og ville op, og så tog hun sig selvfølgelig en lang 2 timers lur bagefter, hvor jeg ikke kunne sove, fordi jeg var i mødregruppe.

Efter hun kom op til mig kl. 7 og faldt i søvn igen lå hun og møvede sig. Hun blev ved med at møve sig ind i min armhule, så jeg stort set ikke fik sovet. Hver gang jeg flyttede mig, møvede hun sig med. Meget hyggeligt, men ikke ligefrem søvnfremkaldende.

Jeg skammer mig..

.. men bukkede under og købte et par ikke-øko bukser i dag. Jeg har de sidste par dage forgæves forsøgt at finde økobukser i min størrelse, og det kan simpelthen ikke lade sig gøre. Så i dag købte jeg altså et par jeans. De er ikke øko, men jeg købte dem i H&M. Så har jeg i det mindste støttet en butik der gør noget ud af at være grøn.

10.02.2011

Økotøj igen

Ja, så handler det igen om økotøj. Mine tanker går meget i ring for tiden, sådan er det at være på barsel.

Jeg var inde i byen for at købe nye bukser både til mig selv og til Kristian. Vi gik i H&M fordi de skulle have en del økotøj. Det var også meget nemt at finde t-shirts og trøjer, men bukseudvalget var meget begrænset. I min størrelse var der kun 1 par bukser der var øko og de var forfærdeligt grimme. I herreafdelingen var der kun nogle cowboybukser, og dem gider Kristian ikke gå i.

Da vi kom ud igen mødtes vi med min mor. Hun spurgte om vi havde fundet noget og jeg svarede benægtende. Så sagde hun: "Skal det være økologisk? Kan du ikke bare vaske det med øko-vaskemiddel?"

For det første: Det er ikke kun indholdet af lort når jeg køber bukserne der betyder noget, det er især også produktionsmetoderne der simpelthen ikke holder. Ifølge denne artikel koster brugen af pesticider hvert år 40.000 mennesker livet, og det er kun til bomuldsproduktion.

For det andet: Det er simpelthen for dumt at købe helt nyt tøj bare for at vaske det en 20-30 gange før det kan bruges.

Jeg var godt nok tæt på at købe et par jeans, for der var nogle rigtigt flotte, og de havde dem i min størrelse, men heldigvis var Kristian der til at holde mig i ørerne. Jeg ville garanteret også have haft helt vildt dårlig samvittighed, hvis jeg havde købt dem. Dårlig samvittighed over at have bidraget til de ting i verden jeg synes er forkert, dårlig samvittighed over at være én af dem, der sætter deres egen egoisme og magelighed højere end deres idealer og dårlig samvittighed over at have brudt et løfte til mig selv. Men det skete heldigvis ikke, og jeg kan stadig pudse glorien lidt.

10.01.2011

Søvn søvn søvn.

De sidste par dage er Røskva vågnet grædende flere gange, både når hun har sovet lur og i morges da vi lå og puttede. Jeg ved ikke om det er fordi hun har mareridt eller om hun bare har fået et så dårligt forhold til sin søvn at hun ikke kan håndtere det længere. Så nu er vi gået helt i gang med at lære hende at sove selv. I går blev hængekøjen pillet ned og sengen indstillet til baby uden lift, og hun sov der i nat. Efter hun kom op og blev ammet første gang, lagde jeg hende derned igen. Så kunne jeg sove mere uforstyrret, og være mere på i dag. Da hun blev ammet anden gang kom hun op og putte ved mor i sengen.

Nu ligger hun og tager en lur. Jeg prøvede at lægge hende i seng, sige godnat og gå ind i stuen mens Doodoobamsen lavede lyde for hende. Når hun brokkede sig gik jeg ind, beroligede hende og sagde så godnat og gik igen. Det er hårdt. Sådan gjorde jeg i 20 min indtil hun begyndte rigtigt at græde. Så var det op på armen og vugges i søvn. Sundhedsplejersken siger at hun på sigt vil lære at falde i søvn af sig selv, når vi putter hende. Det skulle meget gerne hjælpe på hendes søvnmønster, så hun ikke kun sover en halv time ad gangen om dagen.

Økotøj

I dag går jeg i gang med at finde et par økobukser. Jeg har boet i træningsbukser siden jeg fødte, og vil gerne snart have et par lækre pæne bukser. Normalt ville jeg købe mig et par jeans, men det er rimeligt udelukket. Hvis jeg ikke kan finde nogen, må jeg jo sy selv, men jeg er bare ikke i humør til den slags syprojekter for tiden. Jeg har dog allerede kigget lidt på mønstre, bare i tilfælde af at det bliver nødvendigt.

Jeg købte en ammebh i økobomuld i går, og venter på den kommer med posten. Det er første gang jeg har købt tøj online og jeg er spændt på at se, om den passer.